GASOS RENOVABLES: VECTOR ENERGETIC PER L'ECONOMIA CIRCULAR

Dins de les activitats programades per la Setmana de la Ciència us convidem a la conferència del Professor emèrit Xavier Flotats. Activitat adherida a la campanya del passaport científic.

Quan?

15/11/2019 de 11:00 a 12:30 (Europe/Madrid / UTC100)

On?

ESAB. Carrer Esteve Terrades, 8. Castelldefels

Nom de contacte

Eva Martínez

Telèfon de contacte

9355221113

Afegiu l'esdeveniment al calendari

iCal

Els gasos renovables son els gasos combustibles obtinguts de fonts i matèries renovables. Agrupa tres tipus de gasos: biogàs, produït a partir de residus orgànics biodegradables, gas de síntesi, produït a partir de residus forestals i agrícoles, i hidrogen, produït principalment per electròlisi de l'aigua a partir d'electricitat d'origen solar o eòlic. Aquests gasos es poden transformar en un gas ric en meta i es poden injectar a la xarxa de gas natural, a fi de ser utilitzats on, quan i com l'eficiència sigui optima. La seva producció contribueix a l'aprofitament dels residus orgànics i el seu us a reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle.

El Professor Xavier Flotats es membre d'honor de l'Associació Espanyola de Biogàs (AEBIG) i te uns 40 anys d'experiència en el tema del biogàs. Ja a l'any 1981 en va dissenyar una instal·lació en una granja, que va ser operativa fins a l'any 2003.