RDIT Pills IP. “Protecció d’Invencions mitjançant Model d’Utilitat, contemporànies d’una sol·licitud de patent o no. Casos particulars: Alemanya, Xina i Japó”

Coneixes com protegir les invencions mitjançant models d'utilitat? Saps com funciona un Model d'Utilitat i quines son les seves aplicacions, avantatges i inconvenients? Vine a aquesta píndola formativa a conèixer alguns dels casos pràctics d'invencions protegides per aquest Model, a partir de l'experiència d'un prestigiós despatx com Torner Juncosa i Associats. Objectiu de la jornada Aquesta jornada té per objectiu fer una immersió dins de la protecció d'invencions mitjançant Models d'Utilitat, qüestions estratègiques i pràctiques. En primer lloc s'explicarà què és un Model d'Utilitat, quins tipus d'invencions és poden protegir mitjançant aquesta modalitat de PI i a quin països. També s'explicaran les avantatges i inconvenients d'aquest tipus de protecció envers les Patents. A continuació s'explicaran els casos particulars del sistema Alemany, Japonès i Xinès. Per acabar, és presentaran alguns casos pràctics d'invencions protegides per Model d'Utilitat que s'han fet a TJA i s'explicaran algunes estratègies per combinar un registre simultani de Patent i Model d'Utilitat.

  • RDIT Pills IP. “Protecció d’Invencions mitjançant Model d’Utilitat, contemporànies d’una sol·licitud de patent o no. Casos particulars: Alemanya, Xina i Japó”
  • 2019-11-21T12:00:00+01:00
  • 2019-11-21T14:00:00+01:00
  • Coneixes com protegir les invencions mitjançant models d'utilitat? Saps com funciona un Model d'Utilitat i quines son les seves aplicacions, avantatges i inconvenients? Vine a aquesta píndola formativa a conèixer alguns dels casos pràctics d'invencions protegides per aquest Model, a partir de l'experiència d'un prestigiós despatx com Torner Juncosa i Associats. Objectiu de la jornada Aquesta jornada té per objectiu fer una immersió dins de la protecció d'invencions mitjançant Models d'Utilitat, qüestions estratègiques i pràctiques. En primer lloc s'explicarà què és un Model d'Utilitat, quins tipus d'invencions és poden protegir mitjançant aquesta modalitat de PI i a quin països. També s'explicaran les avantatges i inconvenients d'aquest tipus de protecció envers les Patents. A continuació s'explicaran els casos particulars del sistema Alemany, Japonès i Xinès. Per acabar, és presentaran alguns casos pràctics d'invencions protegides per Model d'Utilitat que s'han fet a TJA i s'explicaran algunes estratègies per combinar un registre simultani de Patent i Model d'Utilitat.
Quan?

21/11/2019 de 12:00 a 14:00 (Europe/Madrid / UTC100)

On?

Sala de Reunions Edifici RDIT - 013 Parc Mediterrani de la Tecnologia. Campus Baix Llobregat de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Afegiu l'esdeveniment al calendari

iCal

Programa
11.55 - 12.00 h. Acollida. Recepció d'assistents
Sala de Reunions Edifici RDIT - 013
Parc Mediterrani de la Tecnologia. Campus Baix Llobregat de la Universitat Politècnica de Catalunya.

12.00 - 12.05 h. Benvinguda
Presentació de l'Acte als assistents de part del Servei de Gestió de Innovació.

12.05 - 13.15 h Ponència: "Protecció d'Invencions mitjançant Model d'Utilitat, contemporànies d'una sol·licitud de patent o no. Casos particulars: Alemanya, Xina i Japó"
En aquesta píndola formativa farem una immersió dins de la protecció d'invencions mitjançant Models d'Utilitat, qüestions estratègiques i pràctiques.

fotografia Jaume Juncosa.jpgJaume Juncosa. Soci Fundador i Gerent de l'empresa Torner Juncosa I Associats.
Agent de Patents Europees, Diplomat en patents Espanyoles i Europeus per la Universitat de Barcelona, Diplomat en litigis de patents a Europa per la Universitat d'Estrasburg, Expert en Propietat Industrial, Enginyer tècnic Electrònic, Màster en software i Bioinformàtica i Documentalista. En Jaume té àmplia experiència com a expert davant tribunals (Espanya, França, Itàlia i Alemanya) i davant l'Oficina Europea com a expert tant en oposicions com en recursos. Des del 2004 és lector del Màster de Propietat Industrial-CDEOI de l'Escola Superior d'Enginyers Industrials de Barcelona UPC.

 

13.15 - 13.45 h. "Face to Face" de 5 minuts
Consultes individuals sobre la temàtica tractada. Necessari petició prèvia.
Modera i dinamitza la jornada
joser-luis-grande.jpg
José Luis Grande. Servei de Gestió de la Innovació de la UPC
Incubation Manager. José Luis ha estat estretament lligat al desenvolupament de negoci dels d'espais incubació UPC des de el 2012.
Actualment, està integrat en l'equip del Servei de Gestió de la Innovació UPC, estant al càrrec del desenvolupament de l'estratègia d'incubació i serveis a les incubades. El seu coneixement i experiència en l'àmbit, li permet ser un eficaç enllaç entre els emprenedors / empreses incubades i el propi ecosistema UPC, en la mesura que els facilita l'accés a les potencialitats i capacitats de la UPC, generant propostes de valor bidireccionals i de benefici mutu.

Inscripció
L’aforament és limitat i la inscripció obligatòria a través del formulari electrònic habilitat. Se seguirà rigurós ordre d’inscripció fins a finalització de les places.

Inscriu-te

RDIT PILLS
En el marc dels UPC Innovation Ecosystems, des del Servei de Gestió de la Innovació UPC, hem elaborat un ampli catàleg de serveis dirigits a oferir a la comunitat d’empreses incubades, eines i recursos dirigides a la seva activitat emprenedora.

RDIT PILLS és un d’aquests serveis. Es tracta d’un seguit d’itineraris formatius orientats a la capacitació de les empreses incubades UPC, els seus empleats i agents de l'ecosistema UPC, en temàtiques concretes i d’interès per la seva activitat emprenedora.

Aquestes càpsules formatives són de dos tipus: RDIT PILLS Globals i RDITPILLS Específics:

RDITPILLS Globals: Temàtiques d’itineraris formatius de matèries diverses en format curt, amb l’objectiu de facilitar coneixements bàsics relacionats amb la tecnologia, la innovació i l’emprenedoria.

RDITPILLS específics, càpsules formatives, de durada màxima d’una hora i mitja en la que un/a expert/a abordant alguns/es de les següents matèries:

RDIT PILLS Gestió Projectes: Temàtiques empresarials focalitzades en la consolidació del nou projecte empresarial en l’àmbit de la gestió
RDIT PILLS Business: Temàtiques empresarials focalitzades en l’àmbit del creixement i consolidació del nou projecte empresarial
RDITPILLS IP: Temàtiques empresarials focalitzades en temes d’assessorament en propietat industrial i intel·lectual i en protecció i explotació dels resultats de la I+D+i